Zdravá domácí zmrzlina pro děti: Recept plný chuti a živin

Úmorné letní teploty dosahují svého vrcholu a vy přemýšlíte, jak se s dětmi ještě trochu zchladit? Dejte si, v pauze mezi koupáním v bazénu, zdravou domácí zmrzlinu! Oblíbenou pochoutku si s námi snadno a rychle připravíte jako skvělou alternativu k průmyslově vyráběným zmrzlinám, které často obsahují přebytečný cukr a umělé přísady. Těšte se na čerstvé ovoce, rostlinná mléka i další (tajné) přísady!

 

124

 

Výživové benefity

Domácí ovocné zmrzliny nabízejí mnoho potřebných živin. Ovoce je bohaté na vlákninu, vitamíny a minerály, které podporují zdraví a imunitu. Mléčné suroviny, zajišťují  dostatek vápníku a probiotik prospěšné pro zdraví kostí a trávicího systému.

 

Tip od Moniel:

Zdravou zmrzlinu ocení i nejedna nastávající maminka. Dopřejte si porci sladké dobroty při čekání na malého andílka a užijte si tolik potřebné osvěžení! ❤

 

Společná zábava

Příprava domácích zmrzlin může být skvělou aktivitou, která hravě zabaví celou rodinu. Děti vyberou ovoce, pomohou s mixováním ingrediencí a vytvoří oblíbené příchutě a kombinace zmrzliny. Společně můžete zmrzlinu zdobit nejrůznějšími přísadami a servírovat ji do pohárů. Rodina si užije zmrzlinu i její přípravu. Připravte si níže uvedené suroviny a jdeme na to!

 

125

 

Zdravá domácí zmrzlina

 

Potřebné suroviny:

  • plnotučné nebo oblíbené rostlinné mléko (mandlové, sójové, kokosové)
  • bílý jogurt nebo tvaroh
  • čerstvé ovoce (jahody, banány, meruňky, maliny, mango)
  • vanilkový extrakt

 

Případně:

  • med, javorový sirup nebo stévie
  • kakaový prášek
  • mletá skořice
  • máta
  • limetková šťáva

 

Na dozdobení:

  • oříšky
  • křupavé cereálie

 

Jednoduchý postup:

  1. Čerstvé ovoce omyjeme, případně zbavíme slupek, nakrájíme na menší kousky a vložíme do mixéru.
  2. Přidáme oblíbené mléko, jogurt nebo tvaroh a další požadované suroviny a rozmixujeme do hladké konzistence.
  3. Pokud budete mít chuť, nyní je čas do směsi přidat kousky čerstvého ovoce, oříšky nebo křupavé cereálie jako zpestření zmrzliny.
  4. Směs vlijte do forem na zmrzlinu, mističek nebo skleniček od jogurtů.
  5. Zamrazte na minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc.
  6. Před servírováním nechte zmrzlinu lehce povolit.

 

Přeji dobrou chuť a zdravé mlsání.

 

Vaše Monika z Moniel