Příběh Moniel a malé holčičky jménem Monika.

Monika Moravčíková zakladatelka Moniel

 

Ahoj, já jsem Monika a chci vám dnes vyprávět příběh o tom proč a jak jsem založila značku Moniel. Úplně první nápad vznikl v době, kdy mi bylo 8 let. Namalovalala jsem si panenku na kus krabice, vystřihla a následně kreslila nejrůznější oblečky s takovými těmi papírovými obdélníčky po obvodu, díky kterým na mé kartonové panence držely. Navrhovala jsem nejrůznější oblečení od jednoduchých denních šatů až po večerní róby. Tehdy jsem ještě nevěděla, že jednou budu šít oblečení pro skutečné lidi, pro dětí i dospěláky… Tohle rozhodnutí nepřišlo v mých osmi letech, ale až o mnoho let později. V době, kdy jsem už měla vlastní rodinu, manžela a děti Elišku a Tomáška.

 

"Mé děti pro mě jsou velkou inspirací a během péče o ně jsem zjistila, že mi na trhu chybí několik produktů."

 

Overálky, u kterých mohou mít děti nožičky odkryté nebo zakryté podle aktuální teploty, body s jednoduchým zapínáním, abych mohla snadno přebalit miminko bez zapínání cvočků, pořádná kojící košilka, která nebude mít žádné knoflíky a půjde v ní kojit ve dne i v noci v absolutní pohodě a pohodlný župánek, který bych si s sebou mohla vzít do porodnice. To vše lemovala myšlenka, aby všechny tyto produkty společně ladily a já se tak mohla sladit se svými dětmi a byly z takových materiálů, že když je několikrát vyperu, budou stále jako nové…a tak vznikla první reálná myšlenka na vlastní značku.

 

"Zpočátku jsem nevěděla kde začít."

 

Měla jsem jasnou představu jak mají produkty vypadat, ale neměla jsem zkušenosti s navrhováním, tvorbou střihů, šitím, ani výběrem materiálů. Rozhodla jsem se do toho ale skočit po hlavě a začít pěkně od začátku. Několik měsíců jsem vybírala dodavatele látek, zipů, nití, dalších několik měsíců jsem společně se švadlenkami tvořila střihy, designy a barvy, upravovala prototypy tak, aby byly naprosto dokonalé a vymýšlela název. Celý rok trvalo všechno vymyslet a nachystat, ale jsem šťastná, že se to povedlo a já vám tak mohu představit značku Moniel.

 

 58_1

 

Značku, která vše vyrábí v Česku v srdci Moravy. Značku, která každý produkt tvoří s láskou a opravdovou péčí o každý jednotlivý detail. Značku, která nesoudí a je tu pro vás všechny, bez ohledu na to, jestli kojíte nebo ne, spíte s dětmi ve společné posteli nebo odděleně, jste malé, vysoké, tlusté nebo tenké, ať jste z Brna, Prahy, Košic nebo Bratislavy.

 

"Značka Moniel je tu pro vás všechny. Pro vás a vaše nejkrásnější chvíle."

 

Takové, které trávíte se svými dětmi, rodinou či přáteli, stejně tak chvíle, které máte jen sami pro sebe.

 

Jsem šťastná, že se vám Moniel tolik líbí, oceňujete českou výrobu a kvalitu. Upřímně si vážím každé vaší zpětné vazby, každé zprávy, fotky, kterou mi zašlete a každé vaší objednávky.

 

59 

 

Moc vám děkuji za podporu a těším se až vám představím všechny další produkty, které mám pro vás v hlavě nachystané. Věřím, že se vám budou líbit.

 

S láskou vaše Monika