5 tipů, jak ekologicky zabalit dárky

Představte si, kolik balicího papíru se během Vánoc spotřebuje! Pojďme letos zabalit dárky ekologicky a být šetrnější k přírodě! Pro balení využijeme již použité papíry, časopisy, plakáty, látkové tašky a dokonce i mapy! Vyrobíme dekorace na dárky z přírodních materiálů, které využijete i jako ozdoby na stromeček a využití najdeme i pro staré tkaničky od bot nebo kravaty!

 

Facebook Ads - 2023-11-30T121532.479

 

Papírové balení

Pro balení dárků můžete použít klasický recyklovaný papír nebo zajímavé lesklé stránky časopisů, stránky novin, staré plakáty nebo nepoužívané velkoformátové mapy! Nebojte se použít také balicí papír z předchozích Vánoc. Jen dejte pozor na staré jmenovky, aby letošní dárek neskončil omylem u někoho jiného. Můžete využít i naše krásné Moniel vánoční jmenovky na dárky, které stačí stáhnout a vytisknout.

 

Facebook Ads - 2023-11-09T122323.100

 

Vylepšený balicí papír

Na papírový obal dárku stačí nakreslit minimalistické ornamenty nebo si večer otevřete láhev dobrého vína a druhý den použijte korek pro výrobu originálního tiskátka a potiskněte celý arch papíru. Děti budou nadšené!

 

Originální obal

Místo papíru můžete vyzkoušet látkový ubrus, který použijete opakovaně. Využít můžete také látkové tašky jako je třeba ta naše, které pak obdarovaný bude dál používat. Mrkněte na návodné video níže. Využít můžete také kartonové krabice od bot. Pokud chcete dokonale zmást obdarovaného, zabalte mu dárek do staré plechovky, dřevěné krabičky či ruličky od toaletního papíru.

 

 

Přírodní ozdoby

Dárkové balení povýšíte o úroveň výš s ekologickými ozdobami, které si snadno připravíte v pohodlí domova. Usušte různé druhy citrusů, najděte v kuchyni celou skořici, vyrobte mašli z pentliček nebo papíru, přilepte kousek větvičky nebo šišku z lesa, bylinky, sušená kvítka z léta nebo skořápky ořechů.

 

Náhrada lepicí pásky

Místo klasické izolepy použijte papírovou pásku nebo staré tkaničky do bot, nenošené kravaty vaši drahé polovičky a obyčejné jutové provázky.

 

Tradiční balící papír občas neškodí

Pokud se přeci jen rozhodnete pro klasický balící papír, vybírejte z dnes už široké nabídky balících papírů tištěných na recyklovaný papír. Pro inspiraci mrkněte na jak zabalit nepoddajný měkký dárek jako je nejrůznější oblečení.

 

 

Zajímáte se o ekologii a máte další tipy, jak zabalit dárky ekologicky? Podělte se o ně s námi v komentáři.

 

Vaše Monika z Moniel