10 tipů na jedlé dárky pro rodinu a přátele

Přemýšlíte, co darovat blízkým o letošních vánočních návštěvách? Zapomeňte tentokrát na nudnou lahev vína. Zapojte kreativitu, třeba i děti a honem do kuchyně! Připravte neocenitelné jedné dárky pro vaši rodinu a přátele.

 

1. Oblíbené perníčky

Pečení cukroví vás tak jako tak nemine, takže pár perníčků navíc už zvládnete! Pořiďte si originální vykrajovátka pro větší perníčky, dejte si práci s jejich ozdobením cukrovou polevou a jednotlivé kousky pečlivě zabalte. Přidat k nim můžeme malou větvičku jehličnanu, slušivou mašličku i milý vzkaz nebo přání. Pro dětičky můžete napéct netradiční zdravou variantu perníčků s mrkví a banánem bez zbytečného cukru.

 

Facebook Ads - 2023-11-30T105413.072

 

2. Domácí džem

Nemusíte být dokonalá bydlenka, abyste zvládla připravit pár skleniček domácího džemu. Na internetu najdete spoustu receptů, malé prázdné skleničky máte od jogurtů a nějaké to ovoce ze zahrady najdete v mrazáku nebo. Nebo skočíte ke dvanácti měsíčkům (do obchodu).

 

Facebook Ads - 2023-11-30T122546.394

 

3. Čajový balíček

Milovníci horkých nápojů ocení ochutnávkový balíček s různými druhy čajů. Vytvořit můžete vlastní sypané čaje nebo kupované sáčky s čajem efektně zabalit do dárkového balíčku.

 

4. Domácí granola

Kdo by nemiloval granolu! A tu domácí obzvlášť! Inspirujte se v našem receptu na tu nejlepší zdravou domácí granolu. Vsadíme se, že už nikdy nebudete chtít žádnou jinou vy ani vaši kamarádi.

 

Facebook Ads - 2023-11-30T122758.231

 

5. Mix oříšků

Do sáčku nebo skleněné dózy střídavě vrstvěte různé druhy oříšků. Střídejte tmavé se světlými, kousky v bílé a hořké čokoládě i odlišné tvary. Sáček i dózu doladíte barevnou stužkou a kartičkou s věnováním.

 

6. Speciální směs koření

Vytvořte vlastní speciální směs koření. Přátelé si mohou během celého roku dochucovat domácí pokrmy a společně si pak užijete letní grilování.

 

Facebook Ads - 2023-11-30T123038.501

 

7. Chutné chutney

Chutney neboli čatní fantasticky dochucuje pokrmy a stačí ho k tomu i malé množství. V Česku se nejčastěji setkáme s chutney z červené cibule, švestek, dýně nebo jablek, rajčat a cukety. Připravte si to svoje originální.

 

Facebook Ads - 2023-11-30T122936.531

 

8. Domácí těstoviny

Výroba domácích těstovin se možná zdá jako „vyšší dívčí“, nenechte se ale zastrašit! Základem je kvalitní mouka, vejce, sůl a olivový olej. Odvážnější kuchaříčci mohou experimentovat i s ochucenými druhy pomocí špenátu, rajčat nebo červené řepy.

 

9. Pečený čaj

Kdo by nemiloval šálek hřejivého ovocného čaje. Se špetkou vánočního koření z něho navíc vyčarujete dokonalý sváteční rituál. Receptů na pečené čaje je plný internet. My jsme pro vás vybrali tyto 3 lahodné verze

 

10. Vaječný likér

Rodinné recepty na vaječný likér se střeží jako svátost! My vám ale ten náš rádi prozradíme. Mrkněte na návod na přípravu toho nejjemnějšího a nejlahodnějšího vaječného likéru. Přátelům a rodině ho můžete darovat v hezké menší lahvičce s ručně psaným popisem či přáním.

 

Facebook Ads - 2023-11-30T123644.458

 

Díky jedlým dárkům vyčarujete úsměv na rtech každému obdarovanému! Buďte letos originální a vyzkoušejte některý z našich tipů nebo se podělte o ty vaše.

 

Monika z Moniel