Jak zvládnout první Vánoce s miminkem?

První společné Vánoce se blíží! Dlouho očekávaný okamžik je za dveřmi a vy možná začínáte trochu panikařit, jak celé svátky zvládnete s malým miminkem v náruči? První společné Vánoce mohou být trochu výzvou, ale s několika jednoduchými tipy můžete udělat z tohoto období nezapomenutelný okamžik pro celou rodinu. Přečtete si, jak zvládnou vánoční přípravy s miminkem a užijte si sváteční čas v klidu a pohodě.

 

Facebook Ads - 2023-11-30T102825.483

 

Plánujte s ohledem na režim miminka

Rozvrh spánku a jídla vašeho drobečka hrají klíčovou roli v plánování klidných Vánoc. Udržujte režim co nejstabilnější a plánujte akce a nákupy kolem časů, kdy je vaše miminko nejvíce spokojené, tedy najezené a vyspinkané. Pokud je štědrovečerní večeře součástí vašich vánočních tradic, zvažte dřívější čas, aby vaše miminko mohlo klidně spát podle toho jak je zvyklé.

 

Minimalistická výzdoba je in

Minimalismus teď frčí a váš dům nebo byt nemusí vypadat jako z Pinterestu nebo Instagramu. Pár jednoduchých dekorací vytvoří vánoční atmosféru bez zbytečného stresu. Při výzdobě dbejte především na bezpečnost vašeho miminka. Vánoční stromeček  umístěte mimo dosah malých rukou a zvažte i bezpečné ozdoby, které nejsou křehké nebo nebezpečné.

 

Facebook Ads - 2023-11-30T102924.327

 

Nákup dárků z pohodlí domova

Využijte online nákupy a vyhněte se davům v obchodech. Ušetříte čas, energii i vlastní zdraví. Boxy nejrůznějších společností navíc umožňují vyzvednutí balíčku kdykoliv chceme, což je značka ideál!

 

Tip Moniel:

Díky našemu vánočnímu seznamu dárků budete mít vše pod kontrolou a dokonale přehledné. Stačí stáhnou a vytisknout. 

 

Pečení cukroví s miminkem

Zvolte jednoduché recepty na cukroví, které lze připravit s minimálním úsilím. Zkuste zapojit i malé ruce svého miminka do zdobení a vytvořte si tak novou společnou tradici. 

 

Facebook Ads - 2023-11-30T102940.066

 

Organizace rodinných návštěv

Naplánujte rodinné návštěvy tak, aby respektovaly režim vašeho miminka. Krátká setkání mohou být stejně radostná jako ta delší. Důležité je být aspoň na chvilku spolu. Naplánovat si můžete třeba i společnou procházku s kočárkem k betlému nebo vánočnímu stromečku ve vašem okolí. Miminko může v klidu spinkat a vy si užijete i trochu čerstvého vzduch ve společnosti rodiny či přátel. 

 

Dostatek odpočinku pro vás i mimi

Nezapomínejte ani na dostatečný odpočinek. Během prvních týdnů po porodu dopřejte tělu maximální péči a buďte na sebe hodné. Nikam nespěchejte a užívejte si každý okamžik s miminkem. Pro načerpání energie využijte společné šlofíčky během dne nebo chvilky, kdy miminko hlídá babi a děda.

Nebojte se říci "NE" zbytečným nebo vyčerpávajícím aktivitám či akcím. Vaše pohoda a klid jsou klíčové a vaše miminko to ocení. Vytvořte  si místo toho jedinečné vánoční tradice pro vaši rodinu. I malé tradice mohou vytvářet nezapomenutelné vzpomínky.

 

Facebook Ads - 2023-11-30T103105.776 

 

Jmenovky na dárky

Už se vám někdy stalo, že jste zabalila všechny dárky a pak horko těžko zkoumala, který je pro koho? Pokud ano, nebojte neste v tom sama! Proto jsme pro vás ale i pro sebe :) vytvořili krásné a praktické vánoční jmenovky na dárky díky kterým můžeme být všechny v klidu! Minimalistické jmenovky stačí jen vytisknout a vystřihnout.

 

Vězte, že i s malým miminkem můžete mít krásné a klidné Vánoce. Klíčové je být spolu, užívat si malé chvíle a vytvářet tradice, které budou trvat celý život.

 

S láskou

Vaše Monika z Moniel