Moniel pomáhá: V růžové proti rakovině prsu

Říjen je na celém světě již tradičně měsícem prevence rakoviny prsu a podpory žen, které se s touto diagnózou potýkají. Cílem celé kampaně je především osvěta  a podpora prevence. Tradičním symbolem se stala růžová barva, proto se také ve světě používá pro říjen název #pinktober. 

 

297_1

 

V České republice se k této iniciativě přidává mnoho organizací, nadací ale i soukromých firem. V Moniel podporujeme kampaň Růžový říjen a společně s týmem mladých lékařů, studentů medicíny a dalších profesionálů z organizace Loono.cz, šíříme povědomí o správném a pravidelném vyšetření prsou. Odhalit rakovinu včas je totiž zásadní!

 

295_1

 

Víte že...

Každý rok je v České republice diagnostikováno víc než 7200 ženám rakovina prsu a až 1600 jich ročně této nemoci podlehne. Přitom 30 % případů by se dalo předejít. Přesto na preventivní mamografické vyšetření chodí jen 60 % žen.  

 

294_1

 

Celý měsíc s vámi budeme sdílet nejrůznější témata související s rakovinou prsu a její prevencí. Dozvíte se například nejrůznější zajímavosti o prsou o kterých jste možná ani neslyšeli, ukážeme vám, jak na samovyšetření prsa, popíšeme jak probíhá vyšetření u lékaře a na co se připravit, odhalíme mýty a pravdy o rakovině prsu a chybět nebude ani rozhovor s mladou maminkou, která rakovinu  zdárně překonala a dnes má malé miminko, které úspěšně kojí. 

 

Pomozte nám v šíření osvěty a oblékněte se v říjnu do růžové

Během celého října navíc Moniel věnuje z každého prodaného růžového produktu, ať už z kolekce Dost nebo Basic30 Kč organizaci Loono na podporu jejích aktivit. Loono učí veřejnost, jak si správně sáhnout na #prsakoule a odhalit případnou rakovinu včas. Pojďme společně pomáhat!

 

298_1

  

Růžové produkty Moniel

A které růžové Moniel kousky pomáhají? Jako první musíme zmínit ikonickou dámskou kojící košilku či šaty Dots, společně s těhotenským a kojícím župánkem Dots. Sladit se můžete s vaším miminkem díky novorozeneckému body s uzlem Dots a dětskému rostoucímu overálku Dots s kočkou. Roztomilým doplňkem bude růžová dětská čepice Dots nebo čelenka Dots. Nová kolekce Basic nabízí dětské rostoucí mikiny a tepláky, které společně tvoří dokonalé teplákové soupravy. Maminky si zamilují kojící krátkou i dlouhou mikinu a klasickou krátkou mikinu se stylovými tepláky!

 

299_1

 

Pojďme společně pomáhat a šířit osvětu o prevenci rakoviny. Společně jsme silnější!

 

Vaše Monika z Moniel

 

P.S. Jestli pomůžeme jedné ženě, která díky nám půjde na preventivní kontrolu a odhalí rakovinu včas, budeme vědět, že měla naše kampaň smysl. Děkujeme, že jste v tom s námi ♥